aanmelden
home web developer eerste ervaringen met signalr

Eerste ervaringen met SignalR

Laatst gewijzigd: zaterdag 23 maart 2013 om 17:08

Enthousiast gemaakt door de TechDays ben ik afgelopen weekens maar eens begonnen om met SignalR te spelen. Ik ben eenvoudig begonnen met een eenvoudige getting started demo. Omdat die niet zo heel spannend is, heb ik de opgedane kennis gebruikt in een MVC 4 applicatie. Daarbij liep ik tegen enkele dingen aan die de moite van het vermelden waard zijn.

JSON en DOCTYPE

Mijn eerste tests faalden, met de volgende scriptfout: "SignalR: No JSON parser found. Please ensure json2.js is referenced before the SignalR.js file if you need to support clients without native JSON parsing support, e.g. IE<8."

Ene Alexey beschreef dit issue in een reactie op een post van Scott Hanselman. Wanneer je, zoals ik, IE 9 gebruikt als standaard browser, dan is het van belang om je pagina te voorzien van DOCTYPE html.

Routeconflict

Na het toevoegen van een doctype, kwam ik verder. De volgende hindernis bleek echter opnieuw een scriptfout (zie afbeelding). De client hub kon niet worden bepaald. Daar ben ik iets langer mee bezig geweest, maar de oorzaak was de volgorde waarin de routes geregistreerd worden. Wat de beste plaats is, weet ik (nog) niet, maar zorg dat je de routes voor je hubs registreert, voor de MVC routes. Volgens de documentatie kan je de registratie van hubs achterwege laten, maar dat heb ik nog niet werkend gezien.